Uw partner in landbouwmechanisatie

Nieuwe of gebruikte machines en tractoren kopen of huren
Onderdelenverkoop
Passende financiering
Onderhoud, reparatie en keuring

Verbod diquat veroorzaakt verkooppiek loofklappers

Gepubliceerd op 21 november 2019
Verbod diquat veroorzaakt verkooppiek loofklappers

Bij de stand van Struik Wieringermeer op de Agritechnica stond de GLUTTON 3000 ‘Smart Clean System’ mechanische loofklapper prominent opgesteld. De vraag naar loofklappers is de laatste maanden sterk toegenomen. 

Om met de huidige toegelaten middelen toch een relatief snelle loofdoding te verkrijgen, is het groen klappen en daarna spuiten met bijvoorbeeld Quickdown of Spotlight Plus voor veel aardappeltelers de aangewezen weg.
Glutton 3000

Om het groene loof effectief te verwerken heeft Struik de klepelbehuizing van de GLUTTON (range van 1,60 tot en met 7.30 meter) geoptimaliseerd om een hoge aanzuigende werking en een hoge rijsnelheid mogelijk te maken. De GLUTTON 3000 van 3,20 meter breed, die op de AgriTechnica stand stond uitgestald, vraagt minimaal 80 pk vermogen, weegt 1000 kilogram en is uitgevoerd met een klepelset van viermaal 75 centimeter.
 

struik2


Gebruiksgemak
Voor het gebruiksgemak zijn de loofgeleiders uitgerust met een ‘smart clean systeem’ waardoor deze met het reinigen van de kap zijn los te maken. Het achtergebleven loof wordt eenvoudig en geheel verwijderd, bij het schoonmaken en wisselen van perceel. “De klepelomkasting is goed bereikbaar door de grote inspectieluiken, uiteraard voorzien van een ‘open-stand’”, aldus verkoopadviseur Bert Foekema op de Agritechnica stand.
 

struik3
struik4 - kopie


De machine beschikt ook voor het onderhoud van de aandrijfriemen (v-snaren) over de handigheid dat de bovenste poelie-as van de hoofdaandrijving verstelbaar is. Op deze manier kan de bovenste klepelas-poelie eenvoudig recht boven de onderste worden uitgelijnd.
 

struik5


De uitvoering op de beursstand heeft nog meer praktische features. De 3-punts bevestiging is zowel op een front- als achter aanspanning te monteren. Er is ook een lengte transport optie beschikbaar, waarbij met gebruikmaking van de twee loopwielen en een dissel de loofklapper in de in de lengte worden vervoerd . Desgewenst zijn er ook lagedrukbanden te verkrijgen die de ruggen na het klappen aanduwen.

Bron: AkkerbouwActueel

New Holland dealer in de "Greidhoeke"

New Holland dealer in de "Greidhoeke"

Vanaf Januari 2020 hebben we er een New Holland dealer bij voor de regio "Greidhoeke".

Landbouwmechanisatiebedrijf  F. S. Andela uit Wommels zal klaar staan voor service en verkoop van uw New ...

Lees meer

Nieuwsarchief