Uw partner in landbouwmechanisatie

Nieuwe of gebruikte machines en tractoren kopen of huren
Onderdelenverkoop
Passende financiering
Onderhoud, reparatie en keuring

Over Broekens

Modern mechanisatiebedrijf met historie

Mechanisatiebedrijf Broekens in Friesland kent een geschiedenis van ruim anderhalve eeuw. Een geschiedenis die wordt gekenmerkt door vooruitgang en ontwikkelingen in de maatschappij, de landbouw en ons bedrijf zelf.

Broekens toen

  • 1854: Renze Marten Broekens vestigt in Anjum zijn hoef- en dorpssmederij. Na de Tweede Wereldoorlog: De landbouwmechanisatie komt op gang en ons bedrijf gaat stilaan over op de verkoop van landbouwmachines, met de bijbehorende service en onderdelen
  • 1967: Broekens start een 2e vestiging in Stiens.
  • 1972: Het bedrijf in Anjum sluit de deuren en de klanten worden bedient vanuit Stiens
  • 1980: Opening van de vestiging in Gorredijk.
  • 2003: Groothandelsbedrijf wordt een zelfstandig bedrijf onder de naam Bromach, in een nieuw pand naast Broekens in Gorredijk
  • 2004: Broekens viert het 150 jarig jubileum en krijgt het predikaat hofleverancier
  • 2015: Opening van een derde vestiging in Surhuisterveen
  • 2017: Opening van een vierde vestiging in Elahuizen

Broekens nu

Broekens is nog steeds een familiebedrijf. Geleid door de vijfde generatie, die net als de voorgaande generaties het bedrijf op geheel eigen wijze toekomst geeft. Als regionaal gericht modern mechanisatiebedrijf opereren we vooral in Friesland. Daarbij hebben we voortdurend een goede relatie met onze klanten in het vizier.Veehouders, akkerbouwers, loonbedrijven, aannemers en openbare instellingen bieden we een ruim aanbod van nieuwe en tweedehands landbouwmachines, grondverzetmachines en tractoren. En uiteraard uitstekende service en een ruime voorraad onderdelen. In Stiens, Gorredijk, Surhuisterveen en Elahuizen werken onze ervaren en goed opgeleide monteurs in een prima uitgeruste werkplaats met een uitgebreid magazijn.
Broekens is niet alleen een van de oudste, maar ook een van de vooraanstaande mechanisatiebedrijven in Friesland. Graag zijn we uw partner in mechanisatie.