Uw partner in landbouwmechanisatie

Nieuwe of gebruikte machines en tractoren kopen of huren
Onderdelenverkoop
Passende financiering
Onderhoud, reparatie en keuring

Onderzoek en ontwikkeling Amazone werpt zijn vruchten af

Gepubliceerd op 6 mei 2017
Onderzoek en ontwikkeling Amazone werpt zijn vruchten af

De laatste jaren is er veel veranderd in de manier van toedienen van korrelkunstmest, door de komst van GPS zijn wij natuurlijk nauwkeuriger gaan strooien, maar ook de machine wordt aangestuurd door GPS.
 

Door deze ontwikkeling wordt de bestuurder ontlast en kan de overlap nauwkeurig worden bepaalt, verder worden veel Amazone strooiers hydraulisch aangedreven waardoor wij het toerental automatisch door het GPS signaal kunnen laten bepalen, waardoor er precies de juiste overlap gaat plaatsvinden en het verlies aan kunstmest zo minimaal mogelijk is. Ook kunnen wij het oplegpunt van uitstroom van de kunstmest op de schotel bepalen waardoor we in secties kunnen strooien. Regelmatig krijgen wij de vraag uit de markt, "kunnen wij met de strooiers van Amazone met taakkaarten gaan werken?" (het toedienen van plaatsgebonden variabele hoeveelheden). Natuurlijk behoort ook dit tot de mogelijkheden en kunnen wij u hierin ondersteunen door een opname van het gewas te maken met onze eigen drone met multi-spectraal camera. De verkregen data kunnen wij dan in samenspraak met u bewerken en inladen in uw machine, zodat deze wordt aangestuurd door de data.

Mede door bovenstaande eigenschappen en het ontwikkelingsniveau van Amazone hebben wij dit jaar al 12 nieuwe strooiers mogen afleveren.

In onderstaande bijlagen enkele tests en praktijkervaringen.

http://kds.kampsdewild.nl/data/18800.pdf
http://kds.kampsdewild.nl/data/18864.pdf

thumbnail_Galerie_ZA-bis_ZA-TS_15

Demo Scrapr beschikbaar

Demo Scrapr beschikbaar

Ook dit aardappelseizoen hebben wij een DEMO Scrapr kopakker vlakker beschikbaar! Wilt u snel en effectief de kopakker vlakken en een afwatering trekken voor de aardappelruggen, dat kan met de Scrapr!...

Lees meer

PLM Demotour

PLM Demotour

Vandaag zijn we met de New Holland Precision Land Management Demo Tour op pad geweest langs diverse klanten.

Lees meer

Nieuwsarchief