Uw partner in landbouwmechanisatie

Nieuwe of gebruikte machines en tractoren kopen of huren
Onderdelenverkoop
Passende financiering
Onderhoud, reparatie en keuring

Miedema lanceert nieuwe generatie enkele en duobanden

Gepubliceerd op 17 maart 2016
Miedema lanceert nieuwe generatie enkele en duobanden

Miedema, specialist op gebied van poot-, inschuur- en sorteertechnologie, zet een nieuwe generatie van de MC-reeks (Miedema Conveyor), enkele en duobanden, op de markt. Dankzij zijn innovatieve oplossingen is de MC-reeks meer dan een gewone transportband. De stevige en duurzame constructie maakt van deze transportbanden de meest betrouwbare en productvriendelijke reeks in de markt.

De 80 cm brede trogband heeft een hoge economische capaciteit van meer dan 130 ton/u bij een bandsnelheid van 40 m/min. Doordat de band bovenop het frame ligt, wordt de kwaliteit van het te transporteren product maximaal gegarandeerd. Dankzij zijn smalle bouw en de optionele geïntegreerde vlakstelset, welke met een simpele beweging in- of uit werk gezet kan worden, kunnen de transportbanden ook dienst doen als leesband. Boven transportband kan gekozen worden voor een af-fabriek geleverde verlichting om het uitlezen van het product te vergemakkelijken. De MC duoband maakt gebruik van een brede en stevige energieketting en wordt gekenmerkt door een keurige afwerking waarbij de kabels binnenin het frame weggewerkt zitten.
 
De transportbanden blinken uit in gebruiksgemak waardoor het uitermate plezierig werken is. Zo is de MC-reeks uitgerust met een sterk en eenvoudig uitschuifmechanisme. De dissel kan op 2 posities bevestigd worden, waardoor de transportband steeds met de heftruck kan verplaatst worden. De centraal geplaatste schakelkast voorziet een gemakkelijke bediening via beide zijden.Doordat de afgiftehoogte meer dan 190 cm is, kunnen de transportbanden multifunctioneel ingezet worden voor het vullen van bv. de MB 33 en MB 55 kistenvullers. Bovendien zijn alle MC-machines standaard uitgerust met Start-Control (centraal starten en stoppen van alle gekoppelde machines).
 
De MC-reeks stemt optimaal af op de noden van de gebruiker. Zo zijn de enkele banden beschikbaar met een lengte van 6,5, 8,5 en 10 meter. De duobanden zijn verkrijgbaar met een lengte van 13, 17 en 20 meter. Bij elke machine kan gekozen worden voor óf 2 vaste snelheden óf voor een variabele bandsnelheid, telkens met trommelmotoren. Bij intensief gebruik draagt een rijk scala aan opties bij tot een op klantwens uitgeruste machine. Zo kunnen bij een duoband het in-uit schuiven, het verplaatsen van de machine en het sturen van de wielen aan de afstortzijde elektrisch/hydraulisch gebeuren. De nieuwe MC is ook uit te rusten met een weeginrichting met een nauwkeurigheid van 1%. De optionele 1-zijige verstelling van de instorthoogte met een geïntegreerde transport zekering garandeert een ongeëvenaard gebruiksgemak tussen de verschillende transportbanden.
 
Heeft u interesse in de nieuwe MC-reeks van Miedema? Wij informeren u graag!

mc
Miedema MC 1780  (4)
Miedema MC 1780  (42)

Demo Scrapr beschikbaar

Demo Scrapr beschikbaar

Ook dit aardappelseizoen hebben wij een DEMO Scrapr kopakker vlakker beschikbaar! Wilt u snel en effectief de kopakker vlakken en een afwatering trekken voor de aardappelruggen, dat kan met de Scrapr!...

Lees meer

PLM Demotour

PLM Demotour

Vandaag zijn we met de New Holland Precision Land Management Demo Tour op pad geweest langs diverse klanten.

Lees meer

Nieuwsarchief