Uw partner in landbouwmechanisatie

Nieuwe of gebruikte machines en tractoren kopen of huren
Onderdelenverkoop
Passende financiering
Onderhoud, reparatie en keuring

Duport Nutri-Shot

Gepubliceerd op 20 juni 2017
Duport Nutri-Shot

Loonbedrijf Schokker en Duport hebben gezamenlijk een nieuwe machine ontwikkeld voor het toe dienen van vloeibare meststof  aan mais die in de rij staan.

De resultaten zijn zeer positief. Inmiddels is er 4 jaar ervaring met de machine. Loonbedrijf Schokker heeft een licht gebouwde getrokken machine met de bemester tussen de trekker en de tank in. De gestuurde as volgt de trekker exact.
De bemester is opgebouwd uit 16 spaakwielen die de meststof in de rij injecteert. De mais vraagt Stikstof in het 10e bladstadium totdat de plant is volgroeid. Door de meststof op dat moment bij de haarwortel neer te leggen in de grond kan de plant de meststof gelijk opnemen zonder dat er uitspoeling plaats vindt. En geen vervluchting. Het rendement is hierdoor veel hoger. De machine van Schokker is uitgevoerd  met GPS en een Crop spec (kan biomassa meten) die real time de hoeveelheid kan omrekenen en plaats specifiek de hoeveelheid meststof kan injecteren.. Ook is de machine leverbaar als driepunts machine met fronttank. Daarnaast prikt het  spakenwiel ook kleine gaatjes in de bodem die de grond beluchten. Vooral bij dicht geslempte grond  loopt het water dan sneller weg.

nutrishot1
nutrishot6
nutrishot5

Demo Scrapr beschikbaar

Demo Scrapr beschikbaar

Ook dit aardappelseizoen hebben wij een DEMO Scrapr kopakker vlakker beschikbaar! Wilt u snel en effectief de kopakker vlakken en een afwatering trekken voor de aardappelruggen, dat kan met de Scrapr!...

Lees meer

PLM Demotour

PLM Demotour

Vandaag zijn we met de New Holland Precision Land Management Demo Tour op pad geweest langs diverse klanten.

Lees meer

Nieuwsarchief