Uw partner in landbouwmechanisatie

Nieuwe of gebruikte machines en tractoren kopen of huren
Onderdelenverkoop
Passende financiering
Onderhoud, reparatie en keuring

De vernieuwde New Holland T6 en T5

Gepubliceerd op 7 april 2016
De vernieuwde New Holland T6 en T5

New Holland heeft haar populaire T5- en T6- tractorserie verbeterd. Niet alleen om te voldoen aan de Tier 4B-emissienormen, maar ook om een reeks nieuwe functies aan te brengen die speciaal zijn ontworpen voor extra comfort, efficiëntie en productiviteit.

New Holland is dit landbouwsegment altijd erg goed van dienst geweest met haar tractoren in deze vermogensklasse, en de ontwikkelingen van de T5 en T6 Tier 4B zijn speciaal ontworpen om daarop verder te bouwen. Tijdens het upgraden van de emissiesystemen van de tractoren om te voldoen aan de Tier 4B-normen, heeft New Holland de kans waargenomen om nog meer ontwikkelingen aan te brengen die de veelzijdigheid en prestaties van de machine nog verder verbeteren. De stijl is ook afgestemd op die van de hogere vermogensseries.

​De nieuwe T6 serie

De nieuwe T6 heeft qua styling veel weg van de zwaardere New Holland T7- en T8-series. Ook heeft de trekker ledlampen in de dagrijverlichting, en is hij standaard uitgerust met led-werklampen. Én het topmodel is te koop in de Blue Power-editie.

De T6-reeks telt vijf viercilindermodellen en slechts één zescilinder. De viercilinders zijn 125 tot 175 pk en de ene zescilinder levert 175 pk. De viercilinders hebben een 4,5-liter commonrailmotor van FPT Industrial, de zescilinder is een 6,7-liter commonrail. De zescilinder en de lichtste viercilinder zijn enkel als Elektro Command leverbaar. De rest van de T6-serie is ook leverbaar als Auto Command.

In de cabine zijn meer kleine wijzigingen te vinden. Je hebt keus uit drie stoelopties; van een stoel met vering bij lage frequenties tot een stoel met geïntegreerde temperatuurregeling. Voor voorladerwerk is er de optie van een dakpaneel. Standaard is de trekker uitgerust met acht led-werklampen van 10.000 lumen, optioneel 31.200 lumen. IntelliSteer is vanaf nu ook af fabriek leverbaar, of de trekker is hierop voorbereid.

New Holland verlengde de wielbasis van de T6-serie. Die is nu bij alle modellen vergelijkbaar met de zescilinder van de vorige generatie. Dit zorgt voor meer ruimte, die New Holland goed kon gebruiken voor de SCR-katalysator en de volumineuzere dieseltank. Met de langere wielbasis belooft New Holland meer rijcomfort en meer tractie.

Leuke details zijn dat de Auto Command nu ook te leveren is met mechanische ventielen en de Elektro Command heeft nu dezelfde bediening als de Range Command. De trekker wordt standaard geleverd met 650 / 65 R38 banden en een fronthef (zonder PTO) voor 999 euro. 

De nieuwe T5

De nieuwe T5-serie is leverbaar in drie modellen: de T5.100 met 99 pk, de T5.110 met 107 pk en de T5.120 met 117 pk, en met maximumkoppels bij 1.500 tpm van, respectievelijk, 430, 468 en 491 Nm. Ze zijn allemaal uitgerust met de 3.4-liter Common Rail F5C-motor met ECOBlue Compact HI-eSCR-technologie en Low Rate EGR (uitlaatgasrecirculatie) ontwikkeld en geproduceerd door FPT Industrial. Dit sluit aan op de Tier 4B-strategie van New Holland, die voor de producten met een lager vermogen en minder koelvereisten, waarvan de totale omvang van essentieel belang is, voorziet in het gebruik van een compacte SCR en Low Rate EGR. De som der delen komt uit op een uitstekende efficiëntie, betere prestaties en maar liefst 24% meer koppelreserve voor nog meer productiviteit. De brandstoftank heeft een inhoud van 165 l en de AdBlue-tank van 12 liter.
 
Een van de belangrijkste ontwikkelingen is de optie van de vooras met de erkende Terraglide™-ophanging. In combinatie met de optionele Comfort Ride™-cabinevering kunnen boeren en gebruikers vergelijkbare comfortniveaus verwachten als op de grotere machines. Optionele voorremmen zijn nu beschikbaar voor echte remprestaties op vier wielen. In de luxe VisionView™-cabine is de comfortabele bediening verbeterd door de doordacht aangebrachte bedieningen en het kantelbare stuurwiel, waarmee alles binnen handbereik zit. Een panoramische voorruit en een grote ruitenwisser met een bereik van 200 graden, verbeteren het zicht zelfs onder slechte weersomstandigheden. Bovendien beschikt de gebruiker over meer opbergruimte dankzij een extra opbergvak links van de stoel.

De nieuwe automatische modi Auto Transport en Auto Field zorgen voor een betere werking van de Electro Command™-transmissie en daarmee een betere bestuurbaarheid. Voor wegwerkzaamheden kan de bestuurdersinput worden verkleind door vereenvoudigd schakelen in de Auto Transport-modus, waarmee het brandstofverbruik aanmerkelijk kan worden teruggebracht. Op het land kunnen de prestaties en het verbruik tijdens aftakastoepassingen en trekwerkzaamheden worden geoptimaliseerd met de Auto Field-modus, waarmee zowel het motortoerental als de transmissie wordt geregeld. Met de 40 km/u ECO Electro Command-transmissie is ook een optionele kruipbak leverbaar. Bovendien zijn er nu drie instellingen voor shuttle-modulering, waarmee de bestuurder de reactiesnelheid van vooruit/achteruit pendelen kan instellen, een functie speciaal ontwikkeld voor het grote aantal gebruikers dat tractoren van deze grootte uitrust met een lader.
 

Demo Scrapr beschikbaar

Demo Scrapr beschikbaar

Ook dit aardappelseizoen hebben wij een DEMO Scrapr kopakker vlakker beschikbaar! Wilt u snel en effectief de kopakker vlakken en een afwatering trekken voor de aardappelruggen, dat kan met de Scrapr!...

Lees meer

PLM Demotour

PLM Demotour

Vandaag zijn we met de New Holland Precision Land Management Demo Tour op pad geweest langs diverse klanten.

Lees meer

Nieuwsarchief